6 tips voor Allerheiligen - Bloemen Edelweiss 6 tips voor Allerheiligen

6 Tips voor zijden bloemstukken op het graf:

Wil jij het graf een héél jaar mooi houden met bloemen?
Lees dit dan voor je de bestelling van Allerheiligen plaats
t.

Over dit onderwerp kan ik 10 blogs schrijven. Het kerkhof fascineert me namelijk al van kinds af.
Een week voor Allerheiligen zie je mensen met het nodige kuisgerief over het kerkhof lopen en op 1 November is het kerkhof een bloemenzee, adembenemend mooi.

Elk jaar ga ik rond die tijd een paar keer wandelen op het kerkhof om alle positieve energie van die bloemen tot me te nemen. Maar een paar weken later is dat al iets minder aangenaam, want alles ligt er dan verlaten leeg en rot bij. Niet iedereen keert terug om het graf leeg te maken en op te kuisen. Op een bepaald moment neemt de gemeente een beslissing om die lelijke verdroogde stukken te verwijderen. Als jouw gemeente dat niet doet, moet ik er geen tekeningetje bij maken.

Een paar weken voor Allerheiligen komt ook in mijn winkel alles op gang. De speciale bloemen, de dikke chrysanten moeten besteld worden. Een traditie waarvan de gloriejaren zich afspeelden in mijn jeugd. De mensen die bij mij nu nog dikke bolchrysanten bestellen zijn 80 of ouder.
Ik maak mijn mapje klaar om er de bestellingen in op te schrijven, maar vooral om te kijken wat mensen het jaar voordien genomen hebben. Zo hoeven zij hun hoofd daar niet over te breken. Dit is immers de enige feestdag waarop mensen vaak hetzelfde nemen.
Dit is ook het uitgelezen moment om mijn stukjes met zijden bloemen te maken. Ik doe dit met heel veel voldoening. Bij een uitvaart raad ik de mensen aan om echte bloemen te nemen. Maar voor het kerkhof vind ik zijden bloemen of stukjes met sempervivum plantjes veel geschikter.
Als frisse bloemen het een week uithouden ben ik al heel erg blij. Maar zon is dodelijk, en het vriesweer net zo. Een fris regenachtig weertjes is ideaal voor de bloemen die we bij onze geliefden achter laten. Lang leve België zou ik dan zeggen. Maar de houdbaarheid blijft toch kort.
Dus maak ik hele mooie stukken, in mooie manden en potten. Ze zijn zeker even mooi en houden veel langer.


6 Tips voor zijden bloemstukken op het graf:

  • Heb je een stenen vaas die een heel jaar leeg staat? Zorg dan voor een zijden boeket in die vaas.
  • Zorg dat er onderaan in de pot van het zijden bloemstuk altijd een gaatje zit. Zo blijft het water niet staan en vriest je pot niet stuk in de winter.
  • Zorg voor zwaardere stukken. Zo vliegen ze niet weg.
  • Lichtere stukken kan je vastplakken met ‘oasisfix’. Die krijg je er altijd bij indien nodig. Een andere mogelijkheid is dat je ze met een touw of ijzerdraad vastmaakt aan het kruisje of foto.
  • Kies voor lage stukken, want hoe hoger het stuk, hoe meer kans dat het met de wind gaat vliegen. Is je stuk toch hoger, plaats het dan tegen een rechtstaande steen en uit de wind.
Ga eens kijken wat er op de markt is, want er zijn echt wel hele mooie bloemstukken.

Misschien kan je dit jaar toch eens voor een zijden bloemstuk kiezen en blijft het graf een heel jaar mooi met bloemen.


Allerheiligen 2019
Allerheiligen 2019 Ik ben open alle dagen,ook op zondag en maandag tot en met 1 november.Omdat ik ben wie ik[...]
Kerstmis
zaterdag 22 december 2018 Het einde van een jaar2018 is bijna voorbij en komt ook nooit meer terugAfscheid nemen,vooral van[...]
Hoe kan je iemand troosten die net een dierbare heeft verloren?
Hoe kan je iemand troosten die net een dierbare heeft verloren?Dankbaarheid als een zonnestraal op verdriet, geeft een regenboog.Hoe kan[...]
6 tips voor Allerheiligen
6 Tips voor zijden bloemstukken op het graf:Wil jij het graf een héél jaar mooi houden met bloemen?Lees dit dan[...]
5 misverstanden over rouwbloemen bij een crematie:
Rouwbloemen bij een crematie.Wat doe jij als je naar een crematie gaat van een goede vriendin die gek was op[...]
Kerkversiering uitvaart
een crematieKerkversiering uitvaartWat met de bloemen dan?Ondanks dat er zoveel mensen gecremeerd worden blijft die vraag bij veel mensen zonder[...]
>