is er leven na de dood? De vraag die iedereen bezig houdt
is er leven na de dood

Is er leven na de dood

 

Is er leven na de dood is de vraag die iedereen bezig houdt.

Als mensen bloemen bestellen voor de begrafenis van, een partner, een ouder, broer, kind of vriend komen er heel veel verhalen naar boven. Ik ben ervan overtuigd dat er meer is dan we kunnen zien.

Dat het fysieke lichaam het enige is dat verdwijnt, en dat de energie van de ziel blijft bestaan.

Natuurlijk is het juist dat wat we allemaal missen, de gesprekken, de aanrakingen en de knuffels. Het echt ‘kunnen zien’ is weg.

Om te communiceren is het belangrijk dat je op dezelfde frequentie zit.

Eén keer we zijn overgegaan naar een energetische vorm van bestaan, zijn we pure liefde. Alle zware aardse beslommeringen, en emoties zijn weg. Om in verbinding te komen is het belangrijk die liefde te voelen, liefde zonder pijn.

De dankbaarheid te voelen dat je hier samen op aarde was. De herinneringen te koesteren en met een glimlach op je gezicht de beelden voor je geest te halen. Meditatie is ook een hele goede, hoewel sommige mensen het daar moeilijk mee hebben. Iedereen zou zijn eigen meditatie kunnen uitvinden, voor sommigen is dat naar muziek luisteren, bij anderen de stilte opzoeken, wandelen in de natuur, of gaan joggen. Voor mij is de ultieme meditatie grafwerk maken, verbinding maken met de persoon voor wie ik werk. Nee ik doe daar niks speciaals voor, gewoon mijn bloemwerk maken en in gedachten een praatje maken. Dat is de manier om zeker te zijn dat het juiste bloemstuk te voorschijn komt. Ik kan een idee hebben voor ik eraan begin. Alleen ziet het er vaak heel anders uit als het af is. Dan ben ik dankbaar voor de stroom die door me heen is gekomen en me de juiste impulsen heeft gegeven.

Is er iets na de dood? Voor mij zeker en vast wel.

Zo was er een koppel van wiens zoon stierf. Weken lang had hij in coma gelegen. Telkens ze hem gingen bezoeken vroegen ze met aandrang om zijn ogen te openen, tevergeefs. Hij is gestorven zonder uit zijn coma te ontwaken. Toen ze hem gingen groeten bij de begrafenisondernemer sprong plots één oog open. Hij had hen gehoord en wou dat ook laten weten, alleen had hij die kracht niet toen hij nog leefde.

Een ander keertje was er een dochter. Haar moeder was overleden, ze geloofde niet in een leven na de dood. Net als iedereen hoopte ze dat er wel iets was. Ze vroeg haar moeder om het uurwerk dat aan een ornament hing stil te laten vallen op het uur van haar overlijden. Het uurwerk viel stil, maar omdat ze niet geloofde keek ze vluchtig en zag niet het juiste tijdstip. Pas die avond toen ze het uurwerk goed bekeek merkte ze dat het onderste boven hing en het wel degelijk de tijd aangaf waarop haar moeder overleden was.

Ze had ook een plant die nooit bloemen gaf, terwijl hij bij haar moeder geweldig bloemde. Pas toen haar moeder er niet meer was kreeg zij ieder jaar prachtige bloemen op de plant.

Een keertje vertelde me iemand dat ze na het overlijden van haar man boodschappen op haar tv kreeg. Het zou iets geweest zijn dat hij voor zijn dood programmeerde, maar de tv versprong en liet de geschreven boodschap zien.

Voor mijn vader overleden is heb ik hem gevraagd om ons te laten weten dat hij goed was aangekomen.

9 dagen bleef hij thuis opgebaard in zijn kamer, omringd door vele vazen bloemen. Toen we bezig waren de kamer op te ruimen viel een jachtgeweer achter de kast en vuurde zichzelf af, een hele luide knal en een gat in de plint. Als je weet dat mijn vader er op stond om nooit een geladen wapen weg te zetten, was dit voor ons al een zeer duidelijke boodschap. Mijn vader is overleden in februari en was een geweldige natuurmens. In die dagen zaten er plots 3 roodborstjes in onze tuin, een prachtig zicht omdat je nooit 3 roodborstjes samen ziet vanwege hun territorium. Een dag later hadden we bezoek van een grote roofvogel die een hele lange tijd in de tuin is komen zitten.

Zijn poes heeft binnen in huis haar poot gebroken, wat volgens de dierenarts hoogst onwaarschijnlijk is. Op een morgen kwam in zijn kamer binnen en de vaas die naast zijn bed stond was gewoon middendoor gevallen. Een hele dikke glazen vaas met nog een dikkere bodem, alsof ze met een mes in twee was gesneden. De dag van de begrafenis gingen de hemelpoorten open, ik had een euforisch feestgevoel. Ik zei dan ook tegen iedereen: “Je hoeft niet te huilen, Vandaag is het feest, mijn vader gaat naar de hemel” ondanks het koude vieze weer van de voorbije dagen, scheen de zon als we in stoet van bij ons thuis naar de kerk liepen en na de dienst achter de lijkwagen naar het kerkhof gingen. Ik begreep ook dat we heel de periode net voor zijn dood gedragen en geholpen zijn door het universum. Mijn vader is thuis in zijn eigen bed mogen overlijden in onze nabijheid, iets waar ik heel erg dankbaar om ben.

Een tijdje later reed ik met de auto door het dorp als mijn vader me vroeg om naar het kerkhof te gaan. Ik had daar echt geen zin in, maar hij drong zo sterk aan dat ik erop in ging. Ik had een steen foto gemaakt, maar die foto was er helemaal afgerond. Ik heb de steen genomen, dat was ook alles wat ik daar moest gaan doen, begreep ik.

Niemand gaat echt dood. Alleen verloopt het contact iets anders. Bij veel verdriet is het moeilijk een goede verbinding tot stand te brengen. Weet gewoon dat ze er nog zijn.

Herken gedachten die door je hoofd schieten, maar niet echt van jou zijn.

Een liedje dat aan hen gelinkt is en plots vaak opduikt op de vreemdste plaatsen.

Persoonlijke boodschappen, dingen die zij zouden zeggen, zie je plots op een vrachtwagen of reclamebord.

En dan zijn er nog een tal van dingen die heel persoonsgebonden zijn, maar die jij gelijk kan linken en begrijpen.

Is er leven na de dood?

Aan jou om dat antwoord zelf in te vullen. Sta open, neem je oogkleppen af. Erin geloven zet deuren voor hen open om de liefdevolle energie die ze nu zijn te laten versmelten in je hart.

 

Heb je hier iets aan gehad? Laat het me dan weten.

Quote
roofvogel

De roofvogel die een hele tijd in onze tuin verbleef

gebroken vaas

De gebroken vaas naast het praalbed van mijn vader

>