Boeketten voor een begrafenis

Kies je voor een kaartje of een lint?

Ja, bij elk bloemstuk op een begrafenis hoort een kaartje of een lint.
De familie is zo in rouw gehuld dat ze pas later zullen zien wie er bloemen heeft gegeven.
Daarom is dit een belangrijk item.

Wat Schrijf je op zo een kaartje?
Als dit kaartje voor aan de bloemen is volstaat je naam, Indien je echter meer wil schrijven raad ik je aan een mooie kaart te kopen.
neem je tijd om hier iets moois en persoonlijk op te schrijven, jouw woorden zijn belangrijk op deze momenten.

traan

traan

vrouw

roos

lelie

Rouwkaartje
Traan
Vrouw
Roos
Lelie
Calla
€ 2.50

calla

Wat indien je voor een lint met tekst kiest?

Een lint geeft een heel speciaal extra gevoel aan een bloemstuk. Je kan er niet meer onderuit, dit is echt voor een begrafenis.
De bedoeling is dan ook dat je in één oogopslag ziet, wie dit bloemstuk heeft gegeven. Daarom is het aan te raden om voor een hele korte tekst te kiezen. Dat kan in twee richtingen, Je kan aan aanspreektitel gebruiken zoals: " Aan mijn lieve man" Dan weet iedereen gelijk dat dit bloemstuk van zijn echtgenote komt. Net als: "Aan onze lieve mama" Dit komt van de kinderen, das overduidelijk.
Wanneer we met een aanspreektitel niet duidelijk kunnen maken van wie het bloemstuk is, gebruiken we onze namen. " Familie Van Overberghe" is dan weer heel duidelijk. Als het om hele goede vrienden gaat zijn vaak de voornamen voldoende. Ik vergelijk dit heel vaak met het kaartje dat je aan een Kadootje hangt, daar schrijf je toch ook enkel je naam op.
Wat je beter niet doet is extra tekst op het lint zetten, de tekst wordt dan zo lang dat letters te klein gaan worden. Het effect van het te zien in één oogopslag verdwijnt en er wordt niets meer gelezen, ook je mooie tekst niet.
Schrijf al je mooie teksten dus op een kaartje. Bij het binnenkomen van een dienst staat er vaak een schaal waar je deze mooie kaart in omslag kan achterlaten. Sommige begrafenisondernemers kiezen ervoor om de rouwkaartjes persoonlijk aan te nemen. Al deze kaartjes worden na de dienst verzamelt in een mooie doos.
Als je niet van plan was een extra kaartje te schrijven, en ik veranderde je hier van gedachten is mijn missie geslaagd. Jouw kaartje kan een pareltje zijn in de doos van herinneringen, waar de familie je heel dankbaar zal voor zijn.
 

Er is altijd mogelijkheid om iets extra op het lint te printen.
Tekeningen in een JPG bestand.
Een voetbal voor een fervent voetballer
Een indiaan voor iemand met een passie voor indianen
Een Irisbloem omdat Iris haar naam was.
Dit zijn een paar voorbeelden waar ik deze techniek al heb toegepast
Een lint kost 10€
Het lintje is altijd wit en de opdruk goud.

>